BIO panenský Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

6,90 11,60 

BIO Jojobový olej sa rýchlo vstrebáva, pričom hydratuje, zvláčni a hĺbkovo regeneruje pokožku. Ukľudní podráždenie a reguluje produkciu mazu. Zmäkčí póry a vyhladí jazvy po akné.
Skvelý pomocník pre citlivú, mastnú a aknóznu pokožku.

Ingredients (INCI):
Simmondsia chinensis seed oil

Metóda extrakcie
Za studena lisovaný zo semien jojoby

Krajina pôvodu
Izrael

Balemie
Hnedá sklenená liekovka s plastovým čiernym dávkovačom

Priemerná doba použiteľnosti
24 mesiacov
Po otvorení spotrebujte do 12 mesiacov
Chráňte pred priamym slnečným žiarením a teplotami nad 20°C

Certifikáty:

Vymazať

Popis

BIO Jojobový olej sa rýchlo vstrebáva, pričom hydratuje, zvláčni a hĺbkovo hydratuje aj regeneruje pokožku. Jeho zloženie veľmi podobné kožnému mazu, preto ho pokožka dobre prijme a zharmonizuje produkciu mazu na pleti aj vlasovej pokožke. Ukľudní podráždenie pokožky pri akné, či ekzémoch. Dokáže zmäkčiť pokožku a podporiť regeneráciu zápalov a zahnisaných pórov.Zvyšuje elasticitu pokožky a pomáha vyhladzovať vrásky, či staré jazvy tým, že zvyšuje produkciu kolagénu. Pretože jojoba vyrovnáva aj pH kože, pomáha pri drobných kožných ranách, popraskanej koži aj zapareninách.
Skvelý pomocník pre všetky typy pleti, najmä pre citlivú, mastnú a aknóznu pokožku.

POUŽITIE: Naneste na umytú pokožku.
Akné: Pri zápaloch pokožky odporúčame skombinovať s pár kvapkami Organického EO Čajovník (Tea-tree))

 

Rastlina rastúca v pôvodnom prostredí v národnom parku Joshua Tree Fotografia: Brad Sutton; Joshua Tree National Park

Botanika:

Jojobový olej sa získava lisovaním jadier  jojoby čínskej (Simmondsia chinensis), ktorej sa hovorí tiež “púštny orech”. Je to vždyzelený ker, ktorý dorastá do výšky 2,5m. Jej pôvodným domovom však nie je čína, ale suché oblasti Južnej Ameriky a Afriky. Tradične jojobu používal kmeň Apačov na púšti Sonoran pri ošetrovaní popálenín a odrenín. Neskôr bola dovezená do Európy a zdomácnela v Izraeli. Môže byť ľahko zamenená za Jujubu čínsku! Je to však iný strom (Ziziphus jujuba) a jej červené dužinaté plody s chuťou podobnou jablkám, sú známe ako čínske datle.

Obsahové látky:

Jojobový olej je vlastne o tekutý vosk s jedinečným pomerom nenasýtených mastných kyselín, čo ho robí veľmi univerzálnym a všestranným olejom na použitie pre celé telo. Je skvelým základom na masážne aj pleťové oleje, či regeneračné krémy. Jojoba má prirodzený ochranný faktor SPF 5. Obsahuje vitamín A, B1, B2, B6 a je aj zdrojom vitamínu E a kyseliny myristovej.  Kým ostatné rastlinné oleje sú zmesi trigylceridov, jojobový olej obsahuje až 97% voskových esterov. Vďaka svojmu zloženiu je tento olej – vosk extra stabilný a odolný voči oxidácii aj skazeniu

Obsah mastných kyselín:

Kyselina eicosová – 69,6 %
Kyselina eruková – 15,2 %
Kyselina olejová – 11 %
Kyselina nervonová – 1,8 %
Kyselina palmitová – 1,3 %
Kyselina palmitolejová – 0,3 %

Špecifické vlastnosti:

Farba: žltá až zlatá
Vôňa: takmer bez vône
Peroxidové číslo: 0,6
Číslo kyslosti: 0,3
Jódové číslo: 86,7
Saponifikačná hodnota zmydelnenia: 89,4
Nezmydliteľné zložky: 45,9
Index lomu pri 20°C: 1,466
Hustota pri 20°C: 0,863

 

Vedecké štúdie:

Wound healing properties of jojoba liquid wax: an in vitro study
STUDY OF JORDANIAN JOJOBA (SIMMONDSIA CHINENSIS) LIQUID WAX BY GC AND GC/MS

Ďalšie informácie

Objem

100ml, 50ml

Bezpečnosť

Vhodné pre deti, Vhodné pre tehotné a dojčiace ženy

Pôsobenie

Pleť, Pokožka, Vlasy

Použitie

Kozmetika, Masáž

Typy pleti

Citlivá pokožka, Mastná pokožka, Podráždená pokožka, Unavená pokožka, Zapálená pokožka, Zmiešaná pleť, Zrelá pokožka

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “BIO panenský Jojobový olej (Simmondsia chinensis)”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.