BIO Ricínový (Castor) Olej (Ricinus communis)

3,90 7,80 

BIO Ricínový olej je hustý, hojivý, regeneračný olej, ktorý zjemňuje jazvy, tmavé kruhy pod očami a fľaky na pokožke a pomáha pri degradácii bradavíc. Pôsobí proti vírusom, baktériám aj mykózam.  Podporuje raste vlasov, obočia, mihalníc aj nechtov.
PRE CITLIVÚ, SUCHÚ A ZRELÚ POKOŽKU

Ingredients (INCI):
Ricinus communis seed oil

Metóda extrakcie
Za studena lisovaný zo semien ricínovníka

Krajina pôvodu
India

Balenie
Hnedá sklenená liekovka s plastovým uzáverom

Priemerná doba použiteľnosti
24 mesiacov
Po otvorení spotrebujte do 12 mesiacov
Chráňte pred priamym slnečným žiarením a teplotami nad 20°C

Vymazať

Popis

BIO Ricínový olej je hustý, hojivý, regeneračný olej, ktorý zjemňuje jazvy, tmavé škvrny a pigmentáciu na pokožke a pomáha pri degradácii bradavíc. Pôsobí proti vírusom, baktériám aj mykózam, preto je vhodným protizápalovým prostriedkom pri aknóznej pleti. Simuluje kvalitu kožného mazu a neupcháva póry.  Podporuje raste vlasov, obočia, mihalníc aj nechtov. Stimuluje tvorbu kolagénu a elastínu a môže zmierniť tvorbu strií v tehotenstve.
PRE CITLIVÚ, SUCHÚ A ZRELÚ POKOŽKU

Ricínový olej sa vyrába lisovaním za studena zo semien rastliny Ricinus communis, inak známej ako ricínová fazuľa. Od staroveku sa olej extrahovaný z týchto bôbov používal na lekárske, farmaceutické a priemyselné účely. Semená ricínovníka obsahujú ricín, vysoko toxickú zlúčeninu. Ten však neprechádza do oleja, pretože je rozpustný vo vode, a teda samotný ricínový olej tento toxický enzým neobsahuje. Dostupné údaje preukázali, že ricínový olej má ako kozmetická zložku málo toxických účinkov a je bezpečné ho používať v kozmetike. Je to triglycerid, v ktorom približne 90 percent reťazcov mastných kyselín tvorí kyselina ricínolejová, ktorá nesie antibakteriálne účinky oleja.

Ricínový olej sa v ľudovej medicíne odjakživa používa ako prírodné preháňadlo, náš produkt je však určený iba na vonkajšie použitie. Používa sa v mnohých prírodných kozmetických výrobkoch, ako sú mydlá, pleťové vody, krémy, prípravky na vlasy, masážne oleje, a dokonca aj lieky. Jedna štúdia naznačila, že ricínový olej a kyselina ricinoleová môže zvýšiť vstrebanie látok do pokožky. Zistilo sa, že ricínový olej a glycerol ricinoleát absorbujú ultrafialové svetlo s maximálnou absorbanciou 270 nm.

  • hydratuje a regeneruje suchú popraskanú pokožku
  • pôsobí protizápalovo  a antibakteriálne na aknóznu problematickú pleť
  • ochraňuje bunky pred oxidačným stresom
  • podporuje hojenie zápalov, kožných problémov aj popálenín
  • pomáha obnovovať prirodzený ochranný mirkofilm, čím zvyšuje odolnosť pokožky
  • dodáva lesk vlasom
  • posilňuje lámavé nechty
  • zjemňuje kožnú pigmentáciu a vrásky
  • podporuje tvorbu kolagénu a elastínu

Špecifické vlastnosti:

Farba: bezfarebná až svetložltá
Vôňa: bez zápachu, charakteristická
Bod varu: 313°C
Relatívna hustota pri 20°C: 0,9608
Rozpustnosť vo vode: nerozpustné
Rozpustnosť v organických rozpúšťadlách: rozpustné
Jódové číslo: 84,38 gI2/100g
Peroxidové číslo: 1,53 meqO2/kg
Číslo kyslosti: 0,34 mgKOH/g
Saponifikačná hodnota zmydelnenia: 180,09 mg KOH/g
Nezmydliteľné zložky: 0,94
Index lomu pri 20°C: 1,4787

Obsah mastných kyselín:

Kyselina ricínolejová: 88.35%
Kyselina linolová: 4.08% (omega 6)
Kyselina olejová: 3.23% (omega 9)
Kyselina stearová: 1.21%
Kyselina palmitová: 1.86%
Kyselina alfa-linolová: 0,6%

Certifikáty:

COSMOS
SOIL ASSOCIATION
BIO

Zdroje informácií a použitá literatúra:

1.Final report on the safety assessment of Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Hydrogenated Castor Oil, Glyceryl Ricinoleate, Glyceryl Ricinoleate SE, Ricinoleic Acid, Potassium Ricinoleate, Sodium Ricinoleate, Zinc Ricinoleate, Cetyl Ricinoleate, Ethyl Ricinoleate, Glycol Ricinoleate, Isopropyl Ricinoleate, Methyl Ricinoleate, and Octyldodecyl Ricinoleate. Int J Toxicol. 2007;26 Suppl 3:31-77. [PubMed]
3.Sousa N, Cabral G, Vieira P, Baldoni A, Aragão F. Bio-detoxification of ricin in castor bean (Ricinus communis L.) seeds. Sci Rep. 2017;7(1):15385. [PubMed]

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Rozmery -
Objem

100ml, 50ml

Bezpečnosť

Vhodné pre deti, Vhodné pre tehotné a dojčiace ženy

Pôsobenie

Pokožka

Použitie

Kozmetika, Masáž

Typy pleti

Citlivá pokožka, Detská pokožka, Mastná pokožka, Normálna pokožka, Podráždená pokožka, Suchá pokožka, Unavená pokožka, Zapálená pokožka, Zmiešaná pleť, Zrelá pokožka

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “BIO Ricínový (Castor) Olej (Ricinus communis)”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.