BIO panenský Šípkový olej (Rosa “mosqueta” Rubiginosa)

5,30 18,90 

Tento panenský, za studena lisovaný olej zo semien organického plodu Ruže hrdzavej (Rosa Mosqueta Rubiginiosa) sa získava z divoko rastúcich ruží v Chile. Pochádza z prvého lisovania, a preto obsahuje vysoké množstvo betakaroténu.

Považuje sa za jeden z najlepších prírodných prostriedkov na zmiernenie príznakov starnutia pleti. Ľahko sa vstrebáva, hĺbkovo regeneruje, podporuje  zjemnenie jaziev, strií, pigmentácie aj popálenín od slnka. Napomáha regenerácii buniek a podporuje tvorbu kolagénu. Výsledkom je pevnejšia, hladšia a rozjasnená pleť s väčšou elasticitou. 

Skvelý pomocník pre suchú, citlivú, šupinatú a unavenú pokožku.

Ingredients (INCI):
Rosa Rubigiosa fruit oil

Metóda extrakcie
Za studena lisovaný z organických šípkových plodov divo rastúcej ruže hrdzavej

Krajina pôvodu
Chile

Balemie
Hnedá sklenená liekovka s pipetkou

Priemerná doba použiteľnosti
24 mesiacov
Po otvorení skladujte v chlade a spotrebujte do 12 mesiacov

Zrušiť výber

Popis

Tento panenský, za studena lisovaný olej zo semien organického plodu Ruže hrdzavej (Rosa Mosqueta Rubiginiosa) sa získava z divoko rastúcich ruží v Chile. Pochádza z prvého lisovania, a preto obsahuje vysoké množstvo betakaroténu.

Považuje sa za jeden z najlepších prírodných prostriedkov na zmiernenie príznakov starnutia pleti. Ľahko sa vstrebáva, hĺbkovo regeneruje, podporuje  zjemnenie vrások, jaziev, strií, pigmentácie aj popálenín od slnka. Napomáha regenerácii buniek a podporuje tvorbu kolagénu. Výsledkom je pevnejšia, hladšia a rozjasnená pleť s väčšou elasticitou. 

Skvelý pomocník pre suchú, citlivú, šupinatú a unavenú pokožku.

Účinky:

  • regeneruje kožné bunky a poškodené tkanivá
  • zmierňuje poškodenie UV žiarením z nadmerného vystavenia slnku
  • tlmí jazvy po operácii a harmonizuje ich farbu s pokožkou
  • napomáha predchádzaniu strií počas tehotenstva a ich zjemneniu po pôrode
  • podporuje hojenie popálenín, akné, ekzémov, svrabu, kožných vredov
  • tíši zápalové problémy pokožky
  • zjemňuje vrásky okolo očí a úst
  • je skvelý na odličovanie
  • tíši červené vystúpené žilky a prasknuté žily
  • zmierňuje predčasné starnutie pleti
  • znižuje začervenanie aj nadmernú pigmentáciu
  • čistí starecké škvrny
  • posilňuje krehké nechty
  • suché a poškodené vlasy

Všetky naše rastlinné oleje sú jedlé, a teda sa dajú užívať aj vnútorne. Odporúčaná maximálna denná dávka je 1čl = cca 5ml šípkového oleja.

Pôvod a história:

Tento olej pochádza z divoko rastúceho zberu šípok v Čile, kde má jeho využitie stáročnú históriu a vedci ju len nedávno potvrdili. Ruža “mosqueta” muškátová (Musk rose), ako ju domorodci nazvali, rastie na južných svahoch vysokých Ánd, v čistom prostredí južného Čile. Po celé storočia bola tajomstvom krásy čílskych žien. Jej kvety sú ružové a pri poklese okvetných lístkov rastlina vytvára farebný oranžovo-červený plod.

Keď sa semená týchto plodov lisujú, uvoľňujú olej výnimočne bohatý na nenasýtené a esenciálne mastné kyseliny (EFA) vrátane olejovej (15-20%), gama linolovej (44-50%) a linolénovej (30-35%) ) a sú to predovšetkým Omega 3 a 6 mastné kyseliny. Omega 6 je známa ako kyselina gama-linolová, ktorú telo potrebuje na hojenie tkaniva a na udržanie mäkkej, hodvábnej a zdravej pokožky. Šípkový olej obsahuje tiež kyselinu trans-retinovú, prírodnú formu vitamínu A. Táto prírodne sa vyskytujúca zlúčenina je súčasťou vysvetlenia, prečo je olej a tak účinný na zjemnenie jaziev, strií a pigmentácie.

Čo hovoria štúdie

Tím vedcov z Chemickej a farmakologickej fakulty Univerzity v Concepcione, najprestížnejšej súkromnej univerzity v Čile, ukončil štúdiu v roku 1983 s cieľom vyhodnotiť pozitívny účinok oleja v procese regenerácie pokožky.Tieto testy študovali ľudí s rozsiahlym zjazvením tváre, jazvami po akné, hlbokými vráskami, poškodeniami od UV žiarenia, popáleninami, chirurgickými jazvami, s pleťou predčasne starnutou, dermatitídou a inými problémami súvisiacimi s kožou. Pri týchto testoch olej zo semien organickej šípky preukázateľne regeneroval pokožku, zmiernil jazvy a vrásky, dokonca zabránil rozvoju vrások, spomalil starnutie a pomohol pokožke získať späť svoju prirodzenú farbu a tón.

V roku 1988 dvaja vedci Dr. Berta Pareja z Fakulty farmakológie a biochémie na UNMSM v Lime v Peru a R. Horst Kehl z Farmakologickej fakulty Univerzity v Missouri úspešne identifikovali prítomnosť kyseliny retínovej ako zodpovedej zložky pre pozoruhodné farmakologické vlastnosti oleja. Kyselina retínová je derivátom retinolu (vitamín A) a je označená ako tretinoín. Terapeutické účinky topickej aplikácie tretinoínu pri liečbe rôznych dermatologických porúch boli dobre skúmané a uznávané už takmer 30 rokov. Najvýznamnejšie výsledky sa dosiahli pri ošetrovaní pokožky, ktorá bola poškodená nadmerným vystavením sa slnečnému žiareniu. Tretinoín môže spôsobiť rýchle a pozitívne zmeny v pokožke bez vedľajších vedľajších účinkov. Ich zistenia boli uverejnené s názvom “Contribution to Identification and Application of active components in Rosa Aff. Rubignosa.”

Ďalšia známa štúdia z roku 1988 sa uskutočnila na dvadsiatich ženách vo veku 25 – 35 rokov s rozsiahlym predčasným starnutím pokožky. Ich pokožka bola vráskavá a mali slnečné škvrny od nadmerného vystavenia slnku. Po štyroch mesiacoch aplikácie oleja zo semien plodov ruže hrdzavej ich vrásky a slnečné škvrny takmer úplne zmizli a pokožka mala svieži a zdravší vzhľad.

Podobné výsledky získali lekári a vedci na dermatologickej klinike univerzity v Seville v Španielsku. Leonardo Rusowsky, chirurg v nemocnici Enrique Deformes Hospital v Santiagu v Čile, pôsobiaci ako prezident spoločnosti pre pomoc deťom s popáleninami, v súčasnosti skúma liečivé vlastnosti oleja a uviedol, že zlepšuje štruktúru a kvalitu pokožky, zvyšuje jej pružnosť, vyrovnáva jazvy a zlepšuje farbu jaziev a okolitej pokožky.

Špecifické vlastnosti:

Farba: zlato-oranžová
Vôňa: charakteristická, hlboká vôňa šípkového plodu
Voľné mastné kyseliny: 0,2%
Hodnota peroxidu: 1,7
Hodnota zmydelnenia: 186
Hodnota jódu: 168
Špecifická tiaž: 1.94-1.5
Index lomu: 1,4785
Hustota: 0,928
pH: 4,32

Obsah mastných kyselín:

Olejová – 14,58%
Palmitová – 3,5%
Linolová – 41,61%
Linolénová – 31,7%

Prirodzene obsahuje:

Vitamín A, vitamín E, omega 3 a 6 kyseliny, beta karotén

Štúdie a literatúra:

Processing of Rosa rubiginosa: extraction of oil and antioxidant substances.

Brown Sk, Heilman ER, Granular parakeratosis: Resolution with topical tretinoin. J Am Acad Dermatol 2002 Nov; 47 (5 Suppl): S279-80

Hornero-Mendez D,Minguez-Mosquera MI. 2000. Carotenoid pigmens in Rosa mosqueta hips, an alternative carotenoid source for foods. J Agri Food Chem. 2000 Mar; 48(3):825-8

Moreno Gimenez JC, Bueno J, Navas J, Camacho F. 1990. Treatment of skin ulcer using oil of mosqueta rose. Med Cutan Ibero Lat Am 1990; 18(1) 63-6

Nyirady J, Grossman RM Nighland M, Berger RS, Jorizzo JL, Kim YH, Martin AG, Pandya AG, Schulz KK, Strauss JS. 2001. A comparative trial of two retinoids commonly used in the treatment of acne vulgaris. J Dermatolog Treat 2001 Sep; 12(3): 149-57

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Rozmery -
Objem

10ml, 30ml, 50ml

Bezpečnosť

Vhodné pre deti, Vhodné pre tehotné a dojčiace ženy

Pôsobenie

Nervy, Pokožka

Použitie

Kozmetika, Kúpele, Masáž

Typy pleti

Citlivá pokožka, Detská pokožka, Normálna pokožka, Podráždená pokožka, Suchá pokožka, Unavená pokožka, Zapálená pokožka, Zmiešaná pleť, Zrelá pokožka

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “BIO panenský Šípkový olej (Rosa “mosqueta” Rubiginosa)”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Možno by sa Vám páčilo…